De beste supplementen!

Testosteron verhogen bij mannen op een natuurlijke manier

Testosteron op een natuurlijke manier bij mannen verhogen

Testosteron is een hormoon die wordt vrijgegeven bij mannen en bij vrouwen. Het hormoon is verantwoordelijk voor ons libido. Het is ook belangrijk voor het gebruiken van eiwitten die ervoor zullen zorgen dat we spiermassa en kracht kunnen opbouwen. 



Testosteron verlaagt naarmate we ouder worden. Ook door ziekte of slechte voeding kan dit bij zowel mannen als bij vrouwen lager worden. Dit kan meer opgemerkt worden bij mannen. Synthetische hormoon vervangingstherapie kan gebruikt worden. 

Maar dat heeft dan vaak ongunstige effecten op de prostaat en op andere organen in ons lichaam. Het is daarom altijd beter om op een natuurlijke manier het testosteron te verhogen.

Vitamine B Complex

De eerste stap is om een vitamine B complex te gebruiken. Dit complex bevat belangrijke vitamines die nodig zijn voor de testosteronproductie op een natuurlijke manier te verhogen. 

De voedingsstoffen zijn belangrijk voor de eiwitten te gebruiken uit onze voeding. Ze helpen om het metabolisme te verhogen en zullen helpen het hormoon aan te maken. 

Door voedingsmiddelen te eten die deze vitamines bevatten kunnen we echter ook al ver raken. Dit zijn dan hoofdzakelijk eieren, vis, volkoren producten en avocado.

Zink

We moeten zorgen dat we meer zink innemen. Zink speelt een grote rol in het aanmaken van testosteron. Het is ook van groot belang voor de aanmaak van sperma. 

Wanneer meer zink in het lichaam aanwezig is zullen we een hoger testosteron krijgen en zal de kwaliteit van het sperma ook beter worden. We dienen daarvoor vooral schaaldieren eten. Oesters zijn daar een uitstekend voorbeeld van. 

Al bevatten veel noten en zaden ook zink. En zeker ook rundvlees.

Vetzuren

Visolie ofwel omega 3 is ook van groot belang omdat het ervoor zal zorgen dat we globuline kunnen onschadelijk maken. Dit is ervoor verantwoordelijk het testosteron te verlagen.

Beweging

Voldoende bewegen is ook belangrijk. Het beste wat we kunnen doen is krachttraining. Krachttraining zal het testosteron op een natuurlijke manier met zeker 50% doen stijgen. Het is hier ook belangrijk dat we zware oefeningen gaan doen. Op die manier maken we nog meer testosteron aan.


Het zal er ook voor zorgen dat we gewicht gaan verliezen. Daardoor zullen we ook minder oestrogeen in het lichaam hebben. Wat er dus ook voor zal zorgen dat we meer testosteron aanwezig hebben.

Voedingsmiddelen eten die het testosteron verhogen is een goeie toevoeging. Dit is dan vooral eieren, tomaten, vette vis, paprika, kruisbloemige groenten, spruiten...

Granaatappel wordt ook meer in verband gebracht met het testosteron. Het heeft ook erectiebevorderende eigenschappen.

Verminder verzadigd vet en zorg voor meer onverzadigd vet. Zorg er ook voor dat we minder snelle suikers innemen en meer kiezen voor trage koolhydraten die ook vezels bevatten.

Kruiden

Er zijn een groot aantal kruiden die worden in verband gebracht met testosteron. Hoewel ze niet allemaal wetenschappelijk hebben kunnen aantonen dat ze kunnen worden gebruikt om het mannelijk hormoon te verhogen. 

Toch zullen ze allen inwerken op de hormonen. Ze zullen de mechanismen van het mannelijk hormoon ondersteunen.

Waardoor bijna alle symptomen van een verlaagd mannelijk hormoon zullen verdwijnen.
Voorbeelden van kruiden die hebben aangetoond het testosteron te kunnen verhogen op een natuurlijke manier zijn Eurycoma Longifolia of Tongkat Ali. Een ander voorbeeld is Ashwagandha of Withania Somnifera

Zij zullen allebei helpen het cortisol verlagen. Dat is het stresshormoon die hoger wordt wanneer we dus onder stress staan. Door dit mechanisme te blokkeren zullen we een hoger testosteron waarnemen.

Andere voorbeelden zijn tribulus terrestris en maca. Zij hebben kunnen aantonen in enkele onderzoeken met dieren dat ze een testosteronverhogend effect hebben. Maar konden dat jammer genoeg niet aantonen bij mensen. Hoewel we wel moeten melden dat er onvoldoende onderzoek naar gedaan is.

Tribulus Terrestris zal er wel voor zorgen dat de potentie zal verbeteren. Daardoor krijgen we een betere erectie en een hoger libido. Maca heeft soortgelijke effecten bij mannen.